Werkwijze

Aanmelding

U hebt het gevoel dat de ontwikkeling van uw kind niet goed verloopt of u ervaart als volwassene problemen, dan kan u een beroep doen op het advies van een logopedist. U kan ook doorverwezen worden door de school, clb, arts, …

U neemt contact op met een logopedist om een eerste afspraak te maken. In een eerste afspraak zullen we een intakegesprek houden. Dit houdt in dat u wat meer kan vertellen over de bezorgdheden of problemen van de persoon. De logopedist zal dan een onderzoek uitvoeren op de probleemgebieden. Nadien zullen de resultaten in een verslag weergegeven worden en dit zal in een gesprek verder toegelicht worden. Dan zal in samenspraak bekeken worden of logopedie hulp kan bieden. Er zal dan een therapieplan besproken worden, waarin vermeld zal staan hoe vaak logopedie nodig zal zijn, de eventueel ingeschatte duurtijd, …

Mocht u graag een afspraak willen maken, aarzel dan niet om ons te contacteren via telefoon of mail. Ook voor verdere vragen, kan u ons steeds bereiken.

Therapie

Therapie kan doorgaan op de scholen of in de praktijk. Onze praktijk heeft een vestiging in Duffel en in Sint Katelijne Waver. De vestiging in Duffel verhuisde in januari 2016 naar een volledig nieuw gerenoveerd pand. Alle nodige comfort (waaronder airco) werd voorzien en er werd gestreefd naar een zo prikkelarm mogelijke therapieruimte. Geen evidentie op wandelafstand bij het station, maar het is gelukt. Therapie zal één, twee of meerdere keren per week doorgaan op een vast afgesproken moment. De therapieduur kan variëren van een half uur tot een uur. Therapie gaat steeds door op afspraak. Er kan therapie gevolgd worden alle dagen, maar ook in het weekend op zaterdag (hele dag) en zondagvoormiddag.

We werken in nauw contact met ouders, scholen, clb, … Dit gebeurt via gesprekken of via een heen –en weer schriftje.

We werken via verschillende oefenmethodes op de probleemgebieden, maar voorop staat uiteraard het welbehagen van de persoon. Motivatie is de drijvende kracht achter vooruitgang. We zullen er dus zeker en vast voor zorgen dat de persoon zich hier zo goed mogelijk voelt en met plezier zal komen, zodat de persoon zich optimaal kan ontplooien en we alle leerkansen kunnen benutten.

Aarzel niet om me te contacteren. Met plezier beantwoorden ik al jullie vragen!

logo ventjes

De Letterdroom

Geleweg 64/1
2570 Duffel

Kasteellaan 11                                                   2860 Sint Katelijne Waver

Contacteer ons

Telefoon: 0479  95  69  50
Email: info@deletterdroom.be

Specialisatie 

Behaalde postgraduaat diploma's in:

Leerstoornissen, stotteren en autisme